Yoga lessen

Meer energie, levenskracht, zelfexpressie door Feminine Empowerment

“If we align our mental, physical and emotional body, we can move mountains!”

Wat is Yoga?

Bij yoga trainen we het feminine: het voelen van sensaties, volledig in het hier en nu zijn, het verbinden van lichaam en geest. Het is volledig ervaringsgericht. Je traint jouw geest zich te kunnen richten op je lichaam, adem, emoties of gedachten. Het lichaam wordt zo uitgelijnd, dat de energie beter kan stromen. Adem-oefeningen zijn onderdeel van de les. Een juiste ademstroom beïnvloed direct onze gezondheid en dus ons energie-niveau. Samen met de houdingen en het richten van je aandacht wordt het lichaam sterk, soepel en krijgt het een betere conditie. We oefenen de verbinding van tegengestelden, de balans tussen passief en actief, tussen kracht en ontspanning, tussen richting geven en overgave. Het resultaat is meer bewustzijn en een gevoel van heelheid.

Daarbij gaat het niet over wat je kunt, maar over het leren kennen en respecteren van wie je bent. Leren voelen hoe je jezelf meer kunt belichamen en het helende effect daarvan op je hele systeem. En vanuit die plek rustig aan je mogelijkheden ontdekken. 

Feminine Yoga

De meest populaire vorm van dit moment is waarschijnlijk de yin-yoga waarbij je langer in een houding blijft en zo het bindweefsel versterkt en soepel houdt. Deze vorm is vrij passief en werkt vooral op het para-sympatische zenuwstelsel: het zenuwstelsel dat zorgt voor herstel. Yin heeft met het vrouwelijke te maken, het passieve, de overgave. In onze ‘mannelijke’ maatschappij overbelasten we ons sympatische zenuwstelsel, het actieve zenuwstelsel, dus de populariteit van yoga, en yin-yoga in het bijzonder, laat de behoefte zien aan heling, rust en ontspanning. 

Van de Feminine Empowerment methode is dit het oefenen en verdiepen van stap 2, 3, 4 en 7:

  • Voelen

  • Vertragen

  • Verwonderen, verduren

  • Verlevendigen

Wat kun je verwachten?

Elke les begint met de aandacht naar binnen te richten, zodat de geest zich leert focussen. Dit wordt eventueel ondersteund door ademoefeningen. Daarna volgen de houdingen, de asana’s, waarbij de ervaring van de houding, belangrijker is dan hoe het eruit ziet. Kracht, flexibiliteit en conditie worden afwisselend aangesproken (yang) en telkens weer verbonden met het bewustzijn van de lichamelijke sensaties en de adem-flow (yin). Aan het einde is er ruimte voor ontspanning en integratie. Het lichaam krijgt daar de tijd zichzelf te volgen en te helen.

Voor wie?

Iedereen is welkom bij de Piekstudio. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen. Bij de online-lessen is dat wel belangrijk. Iedereen met één jaar ervaring kan daarbij aansluiten.

Kijk op de site van de Piekstudio voor een proefles.

Of sluit aan op zondagochtend om 10.45 uur voor de buitenles in het park! Bij slecht weer en in de winter is deze les online.

Yoga volgen?

Bel me op 06-51095222, mail me op mail@vivianvandehoef.nl of stuur een bericht met het formulier.

2 + 1 =