Feminine Empowerment Circles

Voor vrouwen

Ubuntu: ik ben omdat jij bent (de ander als spiegel van je eigen werkelijkheid)

Een groep blinde mannen hoort dat een vreemd dier, een olifant genaamd, naar de stad is gebracht, maar geen van hen kent dit dier. Uit nieuwsgierigheid besluiten ze het dier door middel van aanraking te inspecteren en te leren kennen. Als ze bij de olifant zijn, zegt de eerste persoon, wiens hand op de slurf landt: “Dit wezen is als een dikke slang.” Voor de tweede, die het oor aanraakt, lijkt het een soort waaier. De derde persoon voelt aan een poot en zegt: “De olifant is als een pilaar.” De man die zijn hand op de zij van de olifant heeft, zegt: “Nee, een olifant is als een muur.” Een ander die zijn staart voelt, beschrijft het als een touw. De laatste voelt de slagtand en beschrijft de olifant hard en glad als een speer. De mannen krijgen bijna ruzie, want wat is nou een olifant? Als een ziende man de ruimte binnen komt en de hele olifant beschrijft vanuit verschillende perspectieven, leren de blinde mannen dat ze allemaal gedeeltelijk correct en gedeeltelijk fout waren.

Rust & vernieuwing

Als we onze innerlijke ervaringen en processen, evenveel waarde gaan geven als resultaten, komt er meer rust, en meer vernieuwing. Delen van onze ervaringen geeft ruimte om van elkaar te leren, en te zien dat we allemaal maar een deel van de werkelijkheid kunnen zien. En dat we allemaal genieten van, én worstelen met dingen.

Aanwezigheid

In deze cirkels oefenen we ‘aanwezigheid’. Niet het ‘weten’, maar ‘zijn’. Gedragen door de aanwezigheid van anderen. Zo bekrachtigen we elkaar. Delen is helen. Als we zonder vooroordelen of meningen gehoord kunnen worden, kan verkrampte energie weer gaan stromen.

We volgen de 7V’s en bouwen aan levenswijsheid.

Meer stromen, meer stralen, meer energie

Kortom:

 • Leer luisteren naar jezelf en naar anderen
 • Verdiep je aanwezigheid
 • Creer samen een bedding
 • Ontwikkel rust ruimte en vertoruwen

  Locatie en tijd

  • Informatie volgt

  Data

  • Informatie volgt

  Investering

  • Informatie volgt

  Geef je hier op voor de
  FE-circles

  Bel me op 06-51095222, mail me op mail@vivianvandehoef.nl of stuur een bericht met het formulier.

  12 + 12 =