Systemisch lichaamswerk

Deze dag is de eerste dag van een drieluik. In drie dagen reizen we langs onze vrouwelijke krachtbronnen: intuïtie (hoofd), liefde (hart) en creatie (buik). En dat doen we op: 5 april, 14 juni en 27 september 2024. De dagen zijn ook los te volgen.

De vrouwelijke weg gaat over de verbinding tussen baarmoeder, hart en derde oog, oftewel creatie, liefde en intuïtie. Als deze bronnen onderling verbonden en in balans zijn voelen we de vrouwelijke kracht moeiteloos door ons heen stromen. Vaak zijn er echter door verwondingen vanuit onze jeugd en de erfenis van onze voormoeders blokkades ontstaan, waardoor de (vrouwelijke) energie niet stroomt, en we tevergeefs blijven zoeken naar zachtheid, verbinding en liefde. Wanneer we de moed opvatten om samen met andere vrouwen deze blokkades te onderzoeken, maakt dat de weg vrij naar meer levenslust en vrijheid.

Dag 1:

Van weten naar vertrouwen: intuïtie.

We dalen af van hoofd naar bekken. Van vaste kaders en patronen naar het mysterie van het niet-weten. Van afgescheidenheid naar verbinding.

Door een veelheid aan prikkels in een maatschappij die het hoofd een grote waarde toekent, raken we soms verstrikt in oude patronen, in rigide denkstijlen, in het (ver)oordelen van onszelf en anderen.
Een grotere wijsheid vinden we diep in ons bekken. Daar zit de kracht van het vormeloze en oordeelloze. Als we ons daar weer mee durven verbinden krijgen we toegang tot een diep vertrouwen dat we het niet allemaal (hoeven) weten, dat we juist daar waar we het hoofd wat minder podium geven, een grote creatiestroom ontmoeten, een oneindige bron van energie, wijsheid, liefde en inspiratie.

Met andere vrouwen samenkomen, kan spannend zijn, omdat we de collectieve kwetsuren dan meer gaan voelen. Maar gedragen door elkaars energie komen we vaak vanzelf in de veelzijdige en helende kwaliteiten van het vrouwzijn zoals: ontvankelijkheid, speelsheid, kwetsbaarheid, zachtheid, sensualiteit en liefde voor jezelf. We resoneren met elkaar, verbinden en stromen samen. 

Dat is de vrouwelijke weg.

 

Voor wie

Ervaring is niet nodig, iedereen is welkom!

Locatie en tijd

Pauls Potterstraat 12 D, Zutphen, van 13 tot 20 uur

Workshopkosten

Deelname losse dag €90

Deelname driedaagse €225,- 

(inclusief thee, lekkers en 3x een lichte avondmaaltijd)

De dag wordt begeleid door:

Hannemiek van Helsdingen en Vivian van de Hoef.

hannemiek@posteo.nl of mail@vivianvandehoef.nl

Website: www.ruimtevoorverwondering.nl