Systemisch lichaamswerk

Deze dag is de tweede dag van een drieluik. In drie dagen reizen we langs onze vrouwelijke krachtbronnen: intuïtie (hoofd), liefde (hart) en creatie (buik). En dat doen we op: 5 april, 14 juni en 27 september 2024. De dagen zijn ook los te volgen.

De vrouwelijke weg gaat over de verbinding tussen baarmoeder, hart en derde oog, oftewel creatie, liefde en intuïtie. Als deze bronnen onderling verbonden en in balans zijn voelen we de vrouwelijke kracht moeiteloos door ons heen stromen. Vaak zijn er echter door verwondingen vanuit onze jeugd en de erfenis van onze voormoeders blokkades ontstaan, waardoor de (vrouwelijke) energie niet stroomt, en we tevergeefs blijven zoeken naar zachtheid, verbinding en liefde. Wanneer we de moed opvatten om samen met andere vrouwen deze blokkades te onderzoeken, maakt dat de weg vrij naar meer levenslust en vrijheid.

Dag 2: Schaamte en schuld (Hart – Bekken)

Met ons hart voelen we liefde en verbinding, kunnen we met anderen meevoelen en is er een ervaring van samen, van WIJ. Hier kunnen we ons echter ook in verliezen, te veel gericht zijn op de ander, alles binnen laten komen, mee resoneren op of zelfs overnemen van andermans emoties. Een groot hart dat geen grenzen kent. Voor een gezonde afgrenzing waardoor je niet te veel vervloeit met anderen, heb je je bekken nodig, daar zit je IK. Als er echter veel schaamte en schuldgevoelens zijn is er onvoldoende verbinding tussen hart en bekken, kan je niet genoeg opkomen voor de behoeften van het IK.
Deze schaamte en schuld zijn vaak verbonden met onze vroegkinderlijke ervaringen en vaak ook met ervaringen van eerdere generaties. De schaduwkanten van onze voorouders zijn onze eigen schaduwkanten geworden, vaak zonder dat we weten wat ze zijn en waar ze ooit begonnen zijn.

Deze dag gaan we deze schaduwen verkennen en stellen een vrouwenlijn op. Dat geeft waardevolle inzichten en kan diep verankerde schuld en schaamtegevoelens verlichten. dalen af van hoofd naar bekken. Van vaste kaders en patronen naar het mysterie van het niet-weten. Van afgescheidenheid naar verbinding.

 

Met andere vrouwen samenkomen, kan spannend zijn, omdat we de collectieve kwetsuren dan meer gaan voelen. Maar gedragen door elkaars energie komen we vaak vanzelf in de veelzijdige en helende kwaliteiten van het vrouwzijn zoals: ontvankelijkheid, speelsheid, kwetsbaarheid, zachtheid, sensualiteit en liefde voor jezelf. We resoneren met elkaar, verbinden en stromen samen. 

Dat is de vrouwelijke weg.

 

Voor wie

Ervaring is niet nodig, iedereen is welkom!

Locatie en tijd

Pauls Potterstraat 12 D, Zutphen, van 13 tot 20 uur

Workshopkosten

Deelname losse dag €90

Deelname driedaagse €225,- 

(inclusief thee, lekkers en 3x een lichte avondmaaltijd)

De dag wordt begeleid door:

Hannemiek van Helsdingen en Vivian van de Hoef.

hannemiek@posteo.nl of mail@vivianvandehoef.nl

Website: www.ruimtevoorverwondering.nl