De druk om iets te worden nekt mij vandaag. Een diepe onrust in mijn lichaam al sinds ik ben opgestaan. Thuisonderwijs is een mooi excuus om de onrust te verklaren: “ik kan me niet concentreren met al die vragen”. Maar eigenlijk is dat niet waar. Mijn zoon kan prima zelf werken als ik aangeef wanneer ik wel en niet beschikbaar ben en ergens weet ik: de versnippering ligt aan mij. Ik laat me afleiden, ik maak koffie, ik ga appen, de vloer vegen, voel dat ik naar buiten moet, ga weer een vraag beantwoorden, etc. Ik ben onrustig….

De wereld is prachtig wit. Vooral als de zon opeens doorkomt dan schitteren er dwarrelende sterretjes door de lucht.

Ik vermijd iets. Als ik wil weten wat, zal ik moeten voelen, zitten, aanwezig zijn bij de onrust. Waarom is dat toch zo moeilijk? Het gaat in ieder geval over de Vrouwengroep die gaat starten op 27 februari. Nu de lockdown is verlengd, vraag ik me af of ik ga starten of verplaatsen. De eerste bijeenkomst wil ik bij voorkeur live doen, maar wie weet hoe lang het nog duurt voor dat kan. Misschien kan ik alternatieven bedenken om elkaar toch te ontmoeten: bijvoorbeeld één-op-één wandelen met elkaar. Onrust… Ik heb het antwoord niet. Wat willen de vrouwen die zich hebben opgegeven? Zij willen vast starten. Zullen ze bij het verplaatsen afhaken? Onrust… Waar ben ik eigenlijk zo bang voor?

Ik voel mijn keel reageren, een beetje beklemd raken. Even ademen en aanwezig zijn bij mezelf. Ik voel nu dat mijn energie de hele tijd naar buiten stroomt, alsof het antwoord daar te pakken is. Terug naar mezelf. Hoe kan ik er voor mezelf zijn? Voelen en ademen. Nu voel ik mijn hart. Mijn keel en mijn hart. Ik heb nog steeds geen benen… Langzaam sijpelt er een dun stroompje via mijn maag naar mijn buik. Ik realiseer me dat ik er niet echt ben. Ik leef buiten mijn (onder-)lichaam. Hoe kan ik dan manifesteren waar ik zoveel van houd, waarvoor ik hier ben?
Niks doen, … niet vooruit maar terug-uit. Zitten en voelen. Alles is al goed. Mijn weg is om aanwezig te zijn, bij alles, fijn of niet fijn. Angst, onrust, etc. Ik hoef niks te worden. Ik ben er al. Ik ben er al….

De Vrouwengroep gaat wat later starten: op zaterdag 20 maart. Dit zijn de data nu: live op 20 maart, 24 april en 29 mei en online op 7 en 12 mei (avonden). Op 27 februari is het volle maan en geef ik een gratis online-bijeenkomst voor wie het leuk vindt daarbij te zijn: welkom!